dimecres, 5 de novembre del 2008

Obama - McCainn

Ja ho sabem: Obama serà el proper president dels EE UU pels propers quatre anys. D'alguna manera s'ha de celebrar perque és el primer president afroamericà d'aquest país, i això vol dir una certa normalització. (Perdoneu el referent per agoserat, però mantenint les distàncies és com quan José Montilla el van fer President de la Generalitat). És un símbol més de la progressiva globalització del planeta.

Però d'altre banda, toquem de peus a terra. Canviaran tan les coses per nosaltres? Es superaran els problemes existents i permanents de la societat mundial amb el nou president?

Crec que sincerament, no. "Poderoso caballero es Don Dinero". És l'economia qui mana. I malgrat els orígens de Mr Obama, Àfrica continuarà patint.

Tan de bo m'equivoqui.

1 comentari:

Silveri Garrell ha dit...

Escric això després de la victoria d'Obama i realment estic més aviat espantat però no de l'Obama sinò de l'"huracà" que representava, de tal manera un huracà que s'ho emporta tot, i ja sabem la dita que diu "anar a favor del vent" que no juga gaire a favor de les mentalitats immerses en el SENY.