divendres, 1 de juliol del 2011

Impressionant l'Evangeli

Impressionant l’Evangeli d’avui (Mt 11, 25-30). Hi ha un parell de frases (per no dir sentències) que són de les que fan reflexionar i de les que et colpeixen al més fons del teu cor.

La primera: Jesús diu, “Us enalteixo, Pare, Senyor del Cel i de la Terra perquè heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos”. La declaració d’intencions és clara, doncs. L’Amor de Déu és senzill i planer. Ens iguala a tots. No cal ser un espavilat ni un privilegiat, ans al contrari. La riquesa de Déu és la no riquesa. La saviesa és la no saviesa. Pensem-hi, i sovint abans de complicar les coses, fem-les senzilles i planeres.

La segona: “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar”. I afegeixo, els qui esteu estressats, indignats, deprimits, acalorats, sols, mal acompanyats, …tots aquells que nos us satisfà la vida que porteu. Rellegiu l’Evangeli d’avui, de forma tranquila, serena, lliure i sense complexos, i començareu i voldreu continuar amb el missatge de Crist.

Com he dit al principi, un Evangeli impressionant si el llegim i el resem.